Am sa incep prin a reda un banc postat ca si comentariu laarticolul :
“Conversatie intre o mama si copilasul ei iubit aflat la inchisoare…si da mama, am mancare, de trei ori pe zi, de trei ori pe saptamana si de sarbatori ne da carne, este cald”, “atunci dragul mamei ai grija cum te porti s? nu te dea astia afara”.

No, acu, daca ati citit articolul o sa vedeti ca o sa reiau si o sa continui cu ideile de acolo.
1. In primul rand respect pentru cei ce au iesit in strada.Inseamna ca au crezut in ceva si au vrut sa se faca auziti.Au si reusit.
2. Astept sa vad cati dintre ipocritii de acolo renunta la aurul de la gat(care il au).Intradevar, cunosc persoane care au protest si care, ca si verighete de nunta au doua inele de lemn.Respect pentru cei ca ei.Da pe de alta parte cunosc si persoane ipocrite, asa zise iubitoare de natura, si adepte a curentului PRO Rosia Montana, care conduc masini ce consuma doua galeti jumate la pornire si alte 3 galeti la suta de Km.De motorina, ca doar nu de apa plata cu lamaie.
3. Si daca tot ati terminat de protestat, nu vreti voi sa mergeti sa faceti putin turism acolo.Si daca tot faceti turism, nu mereti cu petul de bere de acasa.Cumparati-l de acolo, daca chiar simtiti voi nevoia sa beti.Si incercati pe cat posibil sa va cazati la localnici.Si sa mancati de la ei.Si fara concerte si galagie si baute si droguri si drogati.Ca saracii oameni de acolo, cand vad ca astia le calca batatura, prefera mineritul.Cred ca si voi, daca v-ati pune in locul lor.
4. Urmatorul pas ar fi ca ONG-urile ce-si dau toata ziua cu caramizi si alte obiecte cotondente in piept ca sustin si apara Rosia Montana, ar fi sa incerce sa convinga eventuali investirori sa deschida ceva pensiuni in zona.
5. Si apoi, sa faceti festivalul Rosia Montana, un festival dedicat intregii naturi, nu doar ierbii si jointurilor.Un festival la care sa fie chemati si artisti mai linistiti, ca nu toata lumea agreeaza rockul si metalul si punkul si daft punkul(vrem nu vrem, din pacate unii te judeca si dupa ce muzica asculti, nu nuai dupa cat de drogat sau de treaba esti).
6. Luati-va si copiii acolo…
7. Bateti-mi obrazul ca eu nu am iesit ieri in strada, si aratati-mi ce frumos e la Rosia Montana

2 Comments

 1. Este o problema cu investitiile acolo. Din cauza ca au declarat zona monoinsdustriala nu se poate investi nimic acolo. Iti dai seama ca in conditiile astea oamenii sunt disperati dupa service chiar si fara sa se gandeasca la conseciinte.
  Si, da, ai dreptate nimeni nu promoveaza turismul acolo, dar daca te gandesti bine nimeni nu promoveaza turismul niciunde in Romania. Asta este nasol peste tot.
  Iar chestia cu aurul, nu cred ca esti neaparat ipocrit ca porti aur si protestezi impotriva RMGC. Nu protestezi impotriva aurului in sine si impotriva modulului de exploatare. Multi ani inainte s-a exploatat aur fara cianura si de astea. Romanii lucrau cu dalta si ciocanul. Cu aurul ala nu are nimeni nimic.
  Si de la noi sa il exploateze, dar atunci cand au o metoda nedistructiva, altfel sa il lase acolo.

  Si in ceea ce priveste concertele si drogatii, drept ca ar fi frumos aia sa nu se scoata atat in evidenta, dar si aia cand merg acolo cumpara bere si hartie pentru joint-uri deci cumva ajuta si eu comunicatatea. Drept ca lasa dupa ei un dezastru mai mare. Dar este vre-un astfel de concert/festival pe acolo?

 2. Corect, dar asta ar fi urmatorul pas nu?Sa facem zona sa nu mai fie monoindustriala.Daca oamenii de acolo vad ca s-ar alege si ei cu ceva de pe urma turismului…ar incerca sa-si convinga alesii locali sau guvernamentali sa declare zona turistica.
  Cat despre faza cu aurul…eu in afara de electronice,electrocasnice si catalizatorul de la masina
  nu-l folosesc.Si in tot ce am enumerat mai sus intra o cantitate mai mica decat un lant de 5 grame.Daca nu ar fi cerere pentru aur nu s-ar grabi nimeni sa-l exploateze.Si ar putea sa accepte sa lucreze fara cianuri(folosite doar pt ca ar extrage rapid aurul).
  Despre drogatii( promovati sau nu) , aia vin cu berea de acasa si cu hartiile de acasa(ca nu gasesc ei acolo hartii de jointuri).Asa ca nu prea cred eu ca ajuta in vreun fel comunitatea.Drept e ca nu numai drogati sunt prezenti acolo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *