Cum este cu vampirii energetici, violetul si proasta?

Cum nu-i mult timp de pierdut, ca deja auziti gratarele sfarind, va spun pe scurt. Intr-o vreme tot auzeam tampiti pe la televizor, care se dadeau in stamba cu metodele pe care le-au gasit pentru a proteja energia distincsilor politicieni. Stiti voi, chestia aia cu vampirii energetici, parlamentul, energia violet violet si altele. O prostie mai mare ca aia nici ca auzisem, dar cum la romanas merge, las’ ca-i bine si asa! Amintirea mi-a venit in minte cand am realizat, ca desi nu cred in asemenea porcarii, unele din persoanele din anturajul meu, m-au secatuit de energie si nervi.

Din prietenie pentru diversi, am trait alaturi de ei fiecare deziluzie (a lor, nu a mea, ca de ale mele nu mai era loc), fiecare despartire de un magar, fiecare demisie, vorba aruncata. Eu eram prietena sunata si la miezul noptii, pentru ca unul ii trimisese un mesaj. Am fost acolo si mai mult decat atat am luat probelemele lor asupra mea: mi-am pierdut eu nenumarate clipe gandindu-ma cum sa ajut pe ics, ce sa fac, ce sa spun, sa caut eu solutii. Sa nu ma mai gandesc de cate ori am fost acolo si am ajutat pe cineva ca m-am saturat! In toata chestia asta nu m-am auto-invitat; eu nu rezolv oameni, nu ii consiliez, nu sunt psiholog -ei sunt cei care au venit la mine, iar eu ca fraiera i-am ajutat, o data .

La un moment dat mi-am dat seama ca ei dorm mai bine noaptea datorita mie, iar eu dorm mai rau. Si atunci mi-am dat seama ca vait pe cine nu trebuie, ma gandesc la lucruri la care nu ar trebui sa ma gandesc ca nu sunt ale mele. Am incercat sa pastrez relatiile cu acele persoane si sa nu le mai permit sa imi dea mie problemele lor, dar privind in retrospectiva constat ca relatiile s-au racit pana cand au devenit glaciale de-a dreptul. Prietenie, ah?! Si acum vin si ma intreb, vorba cantecului: cine-s eu? Eu sunt o proasta …, iar proastei i s-a demonstrat de curand ca toate persoanele pentru care si-a facut griji si emotii, sunt mult mai bine decat ea, de fapt nu mai au nicio problema si se comporta de parca niciodata nu ar fii avut vreo problema.

Am realizat ca ei aveau de fapt, nevoie de cineva la care sa se tranteasca in pat la doispe noaptea si sa fie ascultati, iar apoi erau fresh!

Imi dau seama ca in toata perioada asta am fost o victima, o fraiera si o credula, iar niciuna din astea nu imi plac! Nu regret ca am ajutat, doar ca nu am stiut sa ma protejez mai bine si sa impun limite.

Inainte sa ma suni sa imi spui ca ai o probelema, intraba-ma naibii ce fac, ,macar, asa, de bun-simt!

Vampiri energetici nu exista, dar prieteni-vampiri exista! Daca tu mai crezi ca puteti trai intr-o relatie de simbioza, mai gandeste-te!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *