Oamenilor le place joaca.Joaca de copii, joaca micilor animalute de pe langa casa lor.Joaca animalelor din salbaticie.De ce?

Nu am un raspuns stiintific.Probabil un search pe google va vor(sau iti vor, in caz ca esti singurul cititor al articolului) destainui cateva cercetari ale cercetatorilor cercetasi britanici. Pe mine unul joaca ma relaxeaza.Ma face sa ies din stresul zilnic.Ma face sa uit de seriozitatea pe care societatea din ziua de azi cere sa o afisezi(da stiu, tre sa fim si seriosi..eu zic sa fim doar cand trebuie).Si tocmai relaxarea asta imi da starea de bine atat de necesara.Dar articolul asta nu e neaparat despre asta.E despre…iubire.Dragoste.Sau cum vreti voi sa-i spuneti.Despre ceea ce face ca doi oameni(de sex opus in general, dar sunt si exceptii cu barba), sa-si petreaca timpul impreuna.

Eu am observat ceva.Puteti sa-mi dati dreptate.Puteti sa nu.Am observat ca dragostea nu dureaza doar trei ani cum spun aceeasi cercetatori de laborator.Ea dureaza atata timp cat dureaza si joaca.Pentru ca atunci cand intr-un cuplu dispare joaca, imediat o sa dispara si iubirea.Atentie insa.Nu e neaparat valabil si invers(pentru blondele care-mi citesc blogul : daca dispare dragostea nu neaparat dispare si joaca).

Banui ca toti va amintiti ce fain e sa va gadiliti reciproc, sa va tachinati cu mici glumite, sa va atingeti putin “indecent” cand sunt si altii de fata(atentie, nu ostentativ, ci atat cat sa-l faci pe celalalt sa roseasca putin).Atata timp cat inca mai faceti de astea cu partenerul(partenera voastra), sunteti cat de cat in siguranta.

In schimb daca joaca asta a disparut, daca o mana pusa discret pe fund de fata cu parintii atrage priviri de ura in loc sa provoace o roseata sexy, daca o tachinare de fata cu prietenii atrage replici acide si taioase, in loc de un raspuns hazliu atunci eu zic ca ar fi timpul sa redeveniti copii si sa reincepeti sa va jucati(pentru cei mai excentrici se poate face si “role playing” 😛 ).Altfel sunteti in pericol sa pierdeti anii petrecuti impreuna.Si nu stiu cati dintre voi sunt pregatiti sa faca asta.

 

2 Comments

  1. Joaca e importanta intr-o relatie de cuplu dar sa nu facem confuzie…iubirea nu e un joc sau o joaca…la ce nivel dezbati tu lucrurile nu are nicio legatura cu iubirea si nici macar cu dragostea…poate doar cu indragosteala. Ai dreptate pe de o parte, joaca, ca si sexul sunt importante in mentinerea unei relatii dar face parte dintr-un intreg…nu totul depinde doar de joaca. Poti spune chiar ca o relatia este sustinuta si de partea SERIOASA…cand sti ca persoana de langa tine te poate ierta ca nu ai avut chef de “joaca” la un moment dat (bine…sa nu persiste situatia) si nu iti reproseaza tocmai pentru ca te intelege, te face sa o/il apreciezi si mai mult. Relatia de cuplu are o chestie la baza ceva foarte valabila si relatia de prietenie…ca se spune …” Prietenii adevarati la greu se cunosc”…..si partea asta de greu tine mai mult de parta serioasa a unei relatii decat de “joaca”. Daca vezi ca persoana de langa tine este acolo sa te ajute cand ai nevoie, poate chiar face sacrificii si renunta la chestii pentru tine (din iubire bineinteles ) atunci iti creste dragostea si aprecierea pentru persoana respectiva (aplicabili la oameni normali..ca sunt si alte
    tipuri asta e deja alta discutie)…dar relatia se solidifica si implicit rezista mult mai mult. “Deci, asadar si prin concluzie” si jocul si sexul sunt binevenite, ba chiar recomandate cat se poate de des…dar sa nu uitam de baza relatiei interumane.

    1. In articolul postat nu am facut referire la partea serioasa a unei relatii tocmai de dragul de a ramane evidentiata joaca.Si da..iubirea nu e doar un joc si o joaca.E formata si din altfel de momente(sa le zicem serioase).Insa eu doar am vrut sa evidentiez ca o iubire fara joaca o sa se stanga.
      Pentru ca omul e conceput genetic sa-i placa joaca(bineinteles, in cazul unora genetica a dat gres 🙂 )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *