Prietenia privita cu alti ochi…de cameleon

Ce nu intelege lumea este ca prieteniile sunt de mai multe feluri. In primul rand nimeni nu alege o anume relatie de prietenie pentru a satisface nevoile celuilat, ci pentru propria satifactie.Este normal. Cu alte cuvinte vrei nu vrei, prietenia este cu interes -emotioanal, carnal, social, financiar si ce o mai fii intre astea.  Daca nu ar fii asa, ai fii prieten cu toti si toate, ceea ce clar nu esti. Intresante mi se par persoanalitatile cameleonice, ei se inteleg cu o varietate mare de tipologii.

Cameleonii sunt cei ce exercita cea mai mare fascinatie asupra mea. As spune ca ii ador si sincer nu cred ca mint in nici un fel. Nu stiu de ce si cum, dar o simt. Din totdeauna am simtit asta, dar acum abia devin constienta. Sunt si eu una dintre ei. In felul acesta cunosc persoane total diferite. Pot comunica cu cei de 20 de ani- mai rar, cu cei de 30 si 40 fara probleme…trebuie doar sa avem teren comun. Categoria 50+ nu am marcat-o  si sincer nu sunt interesata sa o fac prea curand.

O persoana cameleonica poate fi prieten cu multi, de la evalviosul-de-duminica,  pana la dominatori, cu tot ce se gaseste intre. Insa, prieten sufluetului lui, nu se gasescte asa usor, il recuoaste dintr-o mie si ar trebui sa aibe experienta, ca pana la varsta asta sa stie cum sa i se arate. Cameleonii stiu ce sa vorbesca, cum si mai ales cui.  Nativ, recunstem asta-nu   te invata nimeni cum sa te comporti. Stim ce sa propunem. Cel mai important nu este ce propui, dar cui o faci. pentru destinatarul corect conteaza modul nu mesajul…are cap, judeca si el!  El nu va aduce la masa de poker pe cel ce merge duminica la biserica, fara suparre :P. In nici un caz la o partida (de poker) pe dezbracte.  Nu exista erori de genul asta….nu, niciun caneleon nu greste asa grav, nu cu asta….

Noi ne recnuoastem, ne stim, ne mirosim de departe si clar de aprope. In intuneric ne gasesti sigur, trebuie doar sa gesetei locatia.

Sa nu mai aud ca prietenia este dezinteresata, ca nu-i asa.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *