Cum sa nu iti traiesti viata

Aparent ati zice ca nu este chiar asa usor sa nu iti traisti viata, ca oricine si-o traieste, doar nu lasa sa treaca zi dupa zi si dupa zi. Dar, da in general oamenii nu iti traiesc viata. Si pentru asta exista scuze..mii chiar, care au intodeauna legatura cu oricine si tot dar mai putin cu persoana insasi.Zici ca este doar o perioada? Ia mai uitat-te bine, ca poate perioada asta a  mai fost de inca vreo cateva ori…. consecutiv -si este  inca prezenta. Scuzele sunt multe de la nenorocitul care te-a abandonat/ inselat, kilogramele acumulate, vremea de afara, parul care nu sta, sotul care nu mai apare, cate si mai cate pe care le stii si tu foarte bine.

Am vazut persoane cu boli cu adevarat grave care mi-au dat lectii despre ce inseamna viata si durere cu adevarat. Daca tu cititorule te plangi de gastrita, vergeturi, dureri se cap, sau mai stiu eu ce boli pentru care iei tratament dar care nu au ascoiate dizabilitati fizice sau emotionale, tin sa iti spun franc ca tu iti faci viata asa amara, ca in final toti avem cate o problema somatica, dar noi oamenii suntem responsabili pentru modul in care percem boala si ce ii permitem sa ne ia. Tin sa iti spun ca din partea mea nu vei primi empatie pentru lista lunga de boli cronice mostenite de la mamica si taticu. Daca tu alegi sa te defineasca bolile si iti place constant sa te vaicaresi tin sa iti mai spun inca o data ca de-a mea nu esti si cu mine nu ai ce cauta. Nu o sa iti dea nimeni in veci si nici premii si nici statui nu ti se vor ridica pentru toate cele prin care ai trecut, sau nu, prin viata- pentru nimic…iar de vrei mila, inseamna ca ai mari lipsuri emotionale pentru care ar trebui macar sa incerci sa te tratezi.

Mie nu imi plac oamenii plouati , pesimitsti, carora totul le merge rau-sau asa cred ei. Imi plac oamenii cu demnitate, cu obiectivi, care sa indoaie dar nu se rup; a plange nu inseamna ca esti slab dar a te vaicarii intruna si ati plange de mila, da!

Daca tu alegi sa te defineasca fostul sau fosta, greselile, barfele sau mai stiu eu ce din trecut, nu ai decat, dar pe mine nu ma interesaza. Cersesti complimente? Nu vrei decat sa ti se spuna  delicat si pe ocolite realitatea? Atunci te incadrezi perfect in categoria oamenilor fara personalitate si speranta.

A fii ingandurat, a-ti exprima ingrijorari, a plange, a cere oprinii, a te consulta este perfect in regula dar pentru auto victimizare si pedepsire nu vei primi nimic inapoi.

Ai probleme?..mici sau mari – cum or fii, solutii exista daca scoti capul din nisip si privesti obiectiv. Tu ca individ esti responsabil sa te descoperi si sa te inetelegi, sa contstientizezi ce esti si ce nu esti.

Daca vrei sa nu iti traiesti viata nu ai decat sa asculti ce zice vecina despre tine, sa iti traiesti viata dupa ce spune horoscopul, sa nu iesi nicunde ca esti grasa , sa te vaicaresti , sa te invinovatesti, sa fii nesatisfacut dar sa nu faci nimic.Poti sa fii si complexata. Este o alegere. Alta alegere este sa nu fii. Poti fii realist sau poti fii persimit. In multe lucruri exista nunate si umbre, hotarare si exitare dar cand vine vorba de a-ti trai viata nu ar trebui sa fie asa. Viata se traieste sau nu. Nu exista nimic intre. Pentru a trai si a simti ar trebui sa fii un tare si raspicat DA!

Eu am zis DA, tu?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *