Cum te invita statul sa fii magar

Ma cuprinde o indignare pana la cer, pe care simt nevoia sa o impartasesc… poate, poate ajuta pe cineva :D. Indignare, pentru ca noi avem legi idioate neadapate -bine , mai mult ca sigur stiti si mai ales simtiti asta, dar pregatiti-va!

Da, concubinajul este de ceva timp scos din afara legii, astfel ca nu iti mai iei o amenda de la un organ zelos, dar tot esti prezentat oficial drept concubinul/concubina lui x.  Depre parteneriatul civil inca nu avem ce vorbi ca Monitorul Oficial nu cuteaza sa ni-l prezinte si noua. Probabil si BOR are o coada pe acolo de este monitorul asta asa de speriat :D. Eu cand aud cuvantul  concubina, imi vin in minte stitile sordide de la ora cinci cu concubini batuti/ ucisi sau mai stiu eu cum aranjati.

Dar de le ce plecasem? A….de la intamplarea povestita de o prietena.Se intampla ca daca esti in proces de separare cu sotul iar procedura de divort nu a inceput si concepi un copil cu altul decat sotul, ai o problema -cam mare.

Un cunoscut se duce mandru si responsabil la primarie sa isi declare copilul nou-nasct. Dupa ce functionarele de acolo ii verifica pe cei doi parinti, ii spun scurt ca nu se poate. Ca sa vezi… tu vrei dar statul nu. Pai cum asa ?! I se raspunde transant  ca el nu este casatorit cu mama copilului, basca ca ea la mometul conceperii copilului era in proces de separare cu sotul de atunci, deci  nu se poate. Degeaba incerci sa spui ca tu sti sigur ca-i al tau, ca nu esti tampit, ca aia nu mai statu impreuna de muult timp…dar nu, nu se poate. Pentru ca statul nu are de unde sa stie ca tu l-ai conceput pe ala si nu actualul divortat. Iar asta este pricipala grija a statului. Si pentru ca a existat un precedent in care fostul sot a dat primaria in judecata pentru o asemenea cauza. Frumos, nu?! Intrebi nedumerit ce ar fii da facut, ca doar vrei sa declari copilul care sti clar ca este al tau. Cititi rar sa nu va inecati :)). Primaria spune asa : copilul se declara by default al fostului sot ca legea iti permite :)), iar apoi il dati pe fostu’ in judecata aratand in instanta cu probe ca nu este al lui si deci  custodia ar trebui sa fie a ta. Va doare capul? Cam asa si pe proaspatul tatic…

Exact asa s-a intamplat intr-o primarie, resedinta de judet din Romanica. Proaspatului tatic nu ii ramane decat sa caute un avocat sa isi dea seama daca functionarele alea sunt idiot de zeloase sau legea ii tampita.

Concluzie: in anumite cazuri este bine sa  invitati primaria cu voi in pat pentru a se asigura ei al cui este copilul si in felul asta sa nu mai aveti batai de cap.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *