In loc de “Esti bine?”

Ca life’s a bitch, toata lumea stie, dar ce nu stie lumea, este ce sa spuna cand the bitch marcheaza prezent. Este destul de simplu ca spui “las’ca va fii bine” sau “dont’ worry” atunci cand problema este una usoara. Cuvinte greu se gasesc cand situatia nu are o rezolvare de azi pe maine….si stiti si voi care pot fii situatiile alea.  Un cer sau o linie de orizont este posibil sa se fii prabusit peste oricare. Acest post este pentru acele situatii.

A spune ca va fii bine , ca asta este ticul tau verbal sau asa ai auzit la televizor, cand nu crezi asta este , este o insulta, daca nu o ipocrizie. Unui om drag vrei sa ii alini durerea sau sa ii atenuezi ingrijoararea, chiar daca stii ca este “om mare”. Unoeri imi este sincer greu sa spun ca vei fii bine maine, dar stiu ca daca vei trece de zilele de azi si maine, poimaine stiu ca iti vei gasi resurse sa faci un pas in fata.

Nu cred ca o persoana aflata intr-o dificultate are nevoie de simpatia sau mila mea sau a oricui;  tocmai de aceia spun cu greu ca imi pare rau, pentru ca parerile mele nu vor ajuta cu nimic. Ce pot sa ofer este empatie, ingrijorare,o imbratisare. Va trece….

I-as putea oferi un umar si un chip caruia sa ii vorbesca. Nu pot spune ca as intelege tot, sau ca vreau sa stiu tot, dar pot spune sigur ca as asculta si nu as judeca. In anumite momente este greu sa te transpui sau sa intelegi catusi de putin suferinta celuilalt si sincer nu cred ca este cineva care sa vrea asta.

Cel mai mare luru pe care il poti face este sa fii acolo, in tacere fara sa ceri explicatii.

Ce detest cu inversunare sunt vorbele goale….asta mai mult decat orice.

Maine este o alta zi :)!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *