Boala amanarii

Te-ai gandit vreodata la lucrurile pe care le tot amani? Zi de zi mai aduagi pe lista ta “de alta data” inca un lucru care ar placea sufletului sau mintii tale, dar pentru care gasesti explicatii pentru a-l amana. Lista asta este grea si te apasa pe umeri cu fiecare zi in care o tot extinzi. Te gandesti ca trebui sa existe un moment potrivit pentru orice, dar ce te faci daca el nu exista cu adevarat, daca niciodata nu vei fii mai pregatiti decat astazi?

Poate pe lista ta se afla si dorinte utopice. Pe a mea asa este :)….imi doresc o lume mai buna si mai fericita, pace, dar in general lista mea contine notite realizabile, de genul – sa o sun pe ea, sa ii multumesc lui, sa ud florile , sa ma duc la sala , sa ma machiez, sa nu mai intarzii,etc.

As avea un suflet mai liber daca l-as hrani asa cum mi-ar cere, daca mi-as aloca si zece minute pe zi in care sa fiu doar cu mine.

Unele lucruri ar placea corpului tau, dar din egoism nu faci nimic pentru el; i-ar placea de exemplu -corpului, sa faci mai multa miscare, la fel cum le-ar placea plamanilor sau ficatului sa nu mai inhalezi atata fum, respectiv sa nu mai consumi atata alcool.

Daca oportunitatea nu ar tine de moment ci de tine, ti-ai acorda-o? Ce te impiedica sa mai marchezi din cand in cand un punct de pe lista ta?

Sa lasi lucuri de pe azi pe maine devine incet dar sigur o boala; o fuga de responsabilitate si asumare este deja. Vestea buna este ca marcand din cand in cand un punct din lista ta incet dar sigur de te vei vindeca. Incepe azi, niciodata nu este prea tarziu. 🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *