dumnezeu..din nou

Se pare ca pe zi ce trece oamenii devin tot mai incuiati si mai incuiati.Si aici intra din pacate si multe din cunostiintele mele(probabil daca vor citi asta se vor supara…dar o sa le treaca).
Deci…se da una bucata de zeu(dumnezeu,zeus,ra,bud(h),alah..etc).In functie de aria geografica, de soare, de bogatii, de ADN, fiecare zeu are particularitatile lui.Dar trasatura comuna a fiecaruia e iubirea de oameni.fiecare zeu iubeste oamenii si ii iarta si ii iubeste si iarasi ii iarta.
dar desi ii iubeste…nu-i protejeaza tot timpul sida,diabet, cancer,entorse, fracturi ,moarte,uragane,cutremure..inundatii..epidemii.de ce?nici un inchinator nu stie sa raspunda clar.unii sustin ca diavolul ar fi de vina..unii zic ca ti-ai suparat zeul(dar asta se contrazice cu iubirea nu?)..unii nu zic nimic,ca le e frica de trasnet pe vreme senina.
pentru toti acesti inchinatori solutia la majoritatea problemelor de mai sus e…ati ghicit…zeul lor(am zis a lor..nu a celorlalti..grija mare).
nici o oaie din asta nu gandeste ca daca dumnezeul atotputernic ar fi fost solutia…nu ar mai fi existat de fapt problema? simplu nu?
dar si mai simplu e sa dai vina pe oricine sau orice cand ti se intampla ceva, decat sa constientizezi ca de fapt omenirea e principala vinovata de toate nenorocirile din lume.poate nu esti tu de vina ca mergi linistit pe strada si iti cade o caramida in cap.dar nu e nici dumnezeu,nici diavolul..ci doar vita care trebuia sa-si renoveze casa cum trebuie.dumnezeu NU exista..reveniti-va si nu-l mai invocati sa va ajute sa iesiti din belea.daca va iubea asa de mult va ajuta sa nu intrati in ea.
si DACA exista…sa vina sa-mi explice si mie logic de ce au murit nu stiu cati nou nascuti cand s-a nascut fiusu?sau de ce lasa oameni(printre care si copii) care mor de foame in lume.Daca reuseste…jucati numerele astea la loto duminica : 10,23,17,33,42,44.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *