Romania pitoreasca

Imi place Romania.E o tara in care nu te plictisesti.In care se intampla mereu ceva ce te tine in priza.E o tara in care exista vreo 7 servicii secrete, care iti localizeaza si un cacat, daca acel cacat e facut de cine trebuie, pentru cine trebui.Dar aceleasi 7 servicii nu sunt in stare sa gaseasca un amarat de avion care se prabuseste, desi cel putin unu din supravietuitori a fost in stare sa sune la 112.

E o tara in care campionatele nationale de ski,ptinaj sau bob(in principiu cam orice sport de iarna) se tin in Austria(deci in alta tara).

E o tara in care statul ii iarta pe anumiti datornici(vezi cazul Rompetrol) de datorii, dar daca esti o firma mica si nu cotizezi ai pus-o.

E o tara care obliga pe locuitorii sai sa consume o anumita cantitate de apa sau caldura pe luna, in loc sa eficientizeze cacatul ala de sistem centralizat, sau in loc sa creeze premisele unui trai mai bun, astfel incat orice amarat sa isi permita un trai decent.

E o tara in care centralele de bloc sau de cartier baga caldura cu nemiluita doar pentru ca este Ianuarie sau Decembrie, desi afara sunt 15 grade.

Este o tara in care exista multi oameni care simpatizeaza cu infractorii, in detrimentul oamenilor cinstiti, sau mai bine zis in detrimentul oamenilor legii(politisti, judecatori etc).

E o tara in care daca furi o gaina sau o paine stai mai multi ani la inchisoare decat unu care fura milioane de euro.

E o tara in care religia e mai presus de scoala si sanatate, si preotii sunt mai presus de medici si profesori.

E o tara care ii trimite pe EBA si pe Beeecali la Parlamentul European(si nu ca sa scape de ei).

E o tara in care ponta e prim ministru.

E o tara trista, oricat de frumoasa ar fi unele locuri sau unii locuitori ai ei.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *